אודות תכנית ה- Executive MBA

בעידן של ריבוי תכניות המציעות תארים מתקדמים בולטת תכנית ה- Executive MBA של רקנאטי, בעומקה, בהיקפה, בתובענותה, באיכות המנהלים הלומדים בה ובאיכות המרצים המלמדים בה.

מחזור 24, בסיור לימודי בסין המתקיים במסגרת קורס ניהול בינלאומי

התכנית מותאמת לצרכיהם של מנהלים, ומטרתה להכינם לתפקידי ניהול כללי, להכשירם כמנהיגים עסקיים ולהעניק להם עומק מקצועי. התכנית מעניקה, עם סיום הלימודים, תואר מוסמך אוניברסיטה במינהל עסקים (MBA, Master of Business Administration) המוכר בארץ ובעולם.

המנהלים הנבחרים ללמוד בתכנית יוצרים כיתה עם הזדמנות להעשרה והפרייה הדדית במהלך הלימודים.
מידי שנה נפתחת כיתה חדשה של התכנית והמנהלים שנבחרו ובחרו להצטרף לתכנית זו הם בעלי ניסיון עשיר ומשמעותי בסביבה העסקית, אשר השלימו פרק בקריירה שלהם ומעוניינים בהעמקת מקצועיותם בתחומי הניהול. המנהלים הנבחרים ללמוד בתכנית מתקבלים אחרי הליך קבלה פרטני, מייצגים מגוון רחב של סקטורים ועיסוקים. הרכב הכיתה מבטיח העשרה והפרייה הדדית משמעותית וכן דו-שיח מתמשך בין התיאוריה האקדמית לפרקטיקה.

תכנית לימודים מקיפה וחדשנית המותאמת לאוכלוסיית המנהלים הלומדים בה.
המודל המנחה של תכנית הלימודים משלב את כל תחומי הניהול. התכנית כוללת כלים אנליטיים ומודלים תיאורטיים וממחישה כיצד ניתן להשתמש בכלים אלה במציאות עסקית וכלכלית המשתנה במהירות. תכנית הלימודים מקיפה וחדשנית ועוברת בחינה מתמדת והתחדשות לאור מיטב הניסיון האקדמי העולמי ולאור משוב מקיף מתלמידי התכנית ובוגריה. התכנית מעמידה דרישות אקדמיות גבוהות ובנוסף מסייעת למנהלים המשתתפים ומספקת להם תמיכה אקדמית ולוגיסטית נכבדת. הלמידה בתכנית מדגישה עבודה בצוותים ויישום החומר הנלמד בהקשרים אמיתיים. מערך עשיר ואינטנסיבי של תרגול מוצע לאורך כל התכנית.

המרצים משלבים הובלה בתחום המחקר עם ניסיון מעשי.
המרצים בתכנית מעורים במשק הישראלי ובכלכלתו ומשמשים יועצים לחברות וחברי דירקטוריונים, חברים ויועצים לחברות.

מסגרת הלימודים מאפשרת ללמוד במקביל לפיתוח הקריירה.
הלימודים בתכנית נמשכים כ- 23  חודשים ונערכים ביום ראשון מהצהרים וביום שישי. במודולים בהם יוצעו קורסים בחירה, הלימודים עשויים להתחיל בימי ראשון בשעות הבוקר המאוחרות. המנהלים הלומדים במסגרת זו ממשיכים את עבודתם במהלך הלימודים.

לתכנית מסגרת ניהולית מנוסה ומסורה בעלת יכולת מוכחת לפתור בעיות אקדמיות ואדמיניסטרטיביות באופן אפקטיבי. המנהל האקדמי נמנה על הסגל הקבוע של הפקולטה, הוא אחראי על תכנית הלימודים ומתפקידו גם לסייע לתלמידי התכנית להתמודד עם האתגרים הלימודיים בתכנית הלימודים לתואר.

תכנית ​ה- Executive MBA חברה ב- Executive MBA Council
ש
ל ה- AACSB הארגון האמריקאי הייחודי המאגד את בתי הספר
​למינהל עסקים המובילים בארה"ב ומוסדות נבחרים מחוץ לארה"ב.